top of page

theater

psssst kom

is hier heen

met je muis

roberto zucco

school opdracht/ maak de vormgeving voor roberto zucco

roberto zucco, geschreven door koltes, is het verhaal van een knappe jongeman met heldere ogen en een onmeetbare liefde voor alle vrouwen op de aarde. Roberto zit vast, gevangen in zijn hoofd en kan zijn weg niet vinden in het hier en nu. in deze verwarde toestand vermoordt hij zijn vader, een agent, een kind en wordt gezien als 'het kwaad'. Het is een man die naar zijn oerdriften luistert en hierdoor niet in de samenleving past.

nu & nooit

een locatievoorstelling van eva weerts.

 

tijdens het gratisfestival in 2014 zagen we kans om een locatie voorstelling te maken. Tot onze beschikking hadden we een locatie, bouwmateriaal, publiek en zelf geschreven teksten. alle ingredienten voor een theater voorsteling. 

de voorsteling nu & nooit ging over het weerhouden van elkaars geluk binnen een relatie. een zoektocht naar liefde in de ander en jezelf.

regie/tekst : eva weerts     

spel         : lisa giezen/pim kraan

decor       : pim kraan 

 

psssst kom

is hier heen

met je muis

was ik maar iets meer man

een locatie voorstelling op de worteldagen 2014

regie/spel/decor : pim kraan

 

 

de worteldagen is een locatie theaterfestival in norg. hier komen elk jaar theaterstudenten vanuit heel nederland heen om voorstellingen te maken die rond pinksteren worden gespeeld. binnen 2 weken moet je een voorstelling hebben staan. was ik maar iets meer man - was mijn project van 2014

 

hier links is de gehele voorstelling te zien.

 

 

 

the last ginger on earth

een locatie voorstelling op de worteldagen 2015

regie/spel/decor :floris barnhoorn

regie/spel/decor  pim kraan

 

 

iIn 2015 naam ik voor de tweede keer deel aan de worteldagen en heb ik een voorstelling gemaakt in samenwerking met floris barnhoorn.

 

the last ginger on earth gaat over de laatste overgebleven ginger op aarde, in 2036, na de invasie van china. de chineesen hebben kernwapens ingezet om europa te overmeesteren maar de gingers waren resistent tegen deze nuclaire bommen en toonden heldhaftig verzet. na jarenlang vechten is er nog maar een enkele ginger over.

the last ginger.

 

hier boven is een fragment van de voorstelling te zien.

ode aan de rust

dramateurg       lisa giezen                                                             productie   Suzanne Verhagen

regie                   eva weerts /  rikus Brederveld /pim kraan / Rinnert Veldman

decor                   eva weerts /  rikus Brederveld /pim kraan / Rinnert Veldman

spel                      eva weerts /  rikus Brederveld /pim kraan

operatie manderijn

met club guy and roni

 

concept, spel & decor

   eva weerts & pim kraan

een oude fabriekshal die op een rauwe manier is omgetoverd tot nachtclub. gevuld met dansers van club guy and roni die passend bij deze rauwe locatie dansen tussen de travestieten, opblaas piemels en fasion chicks. PING... een bel... PING... een fel tl licht brand in je ogen PING... een klein hokje met 2 mensen in kantoorskleding. PING... ze zijn mandarijnen aan het verplaatsen, alsof het een spel is. PING... maar wat zijn de spelregels...

 

OPERATIE MANDERIJN:

de achterkamer politiek van nederland.

waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig?

psssst kom

is hier heen

met je muis

freule julie

school opdracht/ maak de vormgeving voor freule julie

freule julie is een voorstelling over de schone julie, een jonge vrouw die tegen haar wil is uitgehuwelijkt aan een hertog. uit frustratie gaat ze een emotioneel kat- en muisspel aan met de huisknecht, wat leidt tot aantrekken en afstoten en eindigt in een dramatische finale.

Rondwandelend op een festival vol prikkels en avontuur heb je even een momentje voor jezelf nodig. Een momentje waarin jij in het middelpunt staat. Theatercollectief De Astronauten nodigde het publiek uit om plaats te nemen in hun verwendoos. Één persoon op één kruk in één tentje. 

in 2014 ben ik benadert door het Theatercollectief de astronauten om een eigenste verwendoos voor hun te maken. de astronauten afkomstig uit arnhem als theater makers/ docenten wilden die zomer (2014) gebruiken om op theaterfestivals langs te gaan met hun concept om de bezoekers flink te verwennen.  wegens overweldigend succes zijn ze ook in 2015 te bewonderen op meerdere theaterfestivals.

 

de verwendoos

van de astronauten

 mijn functie binnen dit project

tent ontwerp & bouw

bottom of page